"Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara" Projesi

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sahipliği ve Mamak Kaymakamlığını paydaşlığında; ilçemizde bulunan ( resmi-özel)  temel eğitim 1. ve 2. kademesinde; öğrenim gören, yazmaya ilgi duyan ilçemizdeki tüm 3.  4. 5. ve 6.sınıf çocuklarımızın yazılı olarak kendilerini iyi ifade edebilmelerini sağlamak, yazılı anlatım becerilerini geliştirmek, çocuklarımızın evde kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, sorumluluk duygusunu geliştirebilmek, öğrencilere yazma alışkanlığı kazandırmak, sosyal medya bağımlılığından koruyabilmek, okul yaşamından koparmamak, yazabilen, yeni ürünler ortaya koyabilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak, Türkçeyi doğru ve etkili kullanabilme becerisi geliştirmek, öğrencilerin hayal dünyalarını zenginleştirebilmek, karar verme yeteneklerini geliştirmek, genel kültüre katkı sağlamak. ana dil sevgisi ve bağlılığını pekiştirmek amacıyla "Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara" projesi başlatılmıştır.

PROJENİN KONUSU:

İlçemizin temel eğitim bölümünde eğitim- öğrenim gören 3. 4. 5. ve 6. sınıflarda yazmaya meraklı öğrenciler için yapılacak proje kapsamında belirlenen takvim çerçevesinde yapılacak olan atölye çalışmalarıyla yazma becerisi geliştirilerek, tematik geziler düzenlenerek öğrencilerimizi yazmaya özendirmek, Türk diline olan sevgi ve bağlılığı arttırmak, hayal güçlerini desteklemek. Öğrencilerimizin ilk kitabını yazmasına katkı sağlayarak kendilerini keşfetmelerine ve kişisel olarak kendini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak.

PROJENİN HEDEFLERİ:

2023 yılında başlayacak olan atölye çalışmaları ile projeden faydalanacak olan 3. ve 4. 5. ve 6. sınıflarda eğitim gören öğrencilerine yazma alışkanlığının kazandırılması,

-Yazılı olarak kendini ifade etme ve yazdığını yorumlama becerisinin geliştirilmesi,

-Çocuğun ilk kitabının oluşturularak kişisel gelişiminin desteklenmesi.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR:

-Yazma becerisi ve alışkanlığı erken yaşlarda kazanılır. Yapılacak olan atölye çalışması ile çocuğun yazma alışkanlığı ve becerisi pekiştirilecektir.

-Çocukların yazmaya olan ilgisi sıcak tutulacak, yazmanın teşviki sağlanacaktır.

-Aynı zamanda çocukların yazdığını yorumlama kapasitesinin arttırılmasıyla, erken çocukluk döneminde gerçekleşen kazanımlarda başarı sağlanacaktır.

-Kitap yazmanın, insan psikolojisindeki sakinleştirici, yapılandırıcı ve motive edici etkisi ile olaylara ve durumlara farklı bakış açısı geliştirme yeteneğine erken çocukluk döneminde sahip olacaklardır.

-Yazılı anlatım becerilerini geliştirmeye yönelik yapılan her atölye çalışmasıyla kültürel aktarıma destek olunacaktır.

-Yazma becerilerinin gelişmesiyle ana dil sevgisi ve bağlılığı da gelişecektir.

PROJENİN UYGULAMA BASAMAKLARI:

-2023 yılının kasım ayında “Güçlü Kalemlerle Güçlü Yarınlara” Projesinin  duyurulması

-Projenin tanıtım videolarının ve posterlerinin hazırlanarak lansmanının gerçekleştirilmesi

-Proje kapsamında yazmaya meraklı öğrencilerden oluşacak olan grupların belirlenmesi

- Öğretmenlerden oluşan bir komisyon kurulması

- Toplantı yapılarak süreç hakkında öğretmenlerin bilgilendirilmeleri ve öğretmenlere eğitim verilmesi

- Atölye çalışmalarının başlaması.

-Tematik geziler düzenlenmesi.

- Yazma şenliğinin düzenlenmesi

-İlk kitapların komisyon tarafından alınan karar doğrultusunda oluşturulması.

PROJE TAKVİMİ

Yayın: 18.12.2023 - Güncelleme: 18.12.2023 20:37 - Görüntülenme: 55